Resource Link Foundation Netherlands

Resource Link Foundation

Nieuwsbrief januari 2014

Zoals u eerder heeft kunnen lezen, zijn wij in 2013 gestart met een actie om bij drie basisscholen in Ghana toiletten te bouwen. De kosten werden begroot op meer dan  € 25.000. Gelukkig hebben wij een subsidie gekregen van Wilde Ganzen van ruim € 8.000 en vele donaties van onze donateurs. Nog steeds kunnen wij voor dit project uw steun gebruiken, aangezien ook Ghana te kampen heeft met inflatie. Hierbij een korte update over de voortgang.

Bouw toiletten in volle gang

In het tweede kwartaal van vorig jaar is de bouw gestart van het eerst toiletgebouw en deze is intussen gereed. De bouw van het tweede toilet is in volle gang en verwacht wordt dat begin van dit jaar de bouw van de derde wordt gestart. Het bouwproject verloopt dus voorspoedig. Aanvullend op het project wordt er voorlichting gegeven over hygiëne en dan met name over handen wassen na toiletgebruik. Nu is er geen stromend water, maar op een van de foto’s ziet u hoe dit opgelost wordt. Zoals u kunt zien werkt de gehele gemeenschap mee. Het doel is ook dat het een project is van de lokale bevolking. Dan wordt het ook goed onderhouden, er is hard voor gewerkt.

Helaas ontkomen we ook in Ghana niet aan prijsstijgingen. Een voorbeeld is de prijs van een zak cement: deze is van Cedi 15 naar Cedi 22 gegaan, ofwel van € 5 naar € 7,30.

Een gedeelte uit een bericht van onze man in Ghana.

 Now, the challenge we are going through has got to do high prices of materials as against original budget due to delay in the hard rocked manhole. Even though we have started the second toilet while the first one is nearly completed, we have to look for local support through communal labour since funds we have will not be enough for the work.

We want to assure you and appreciate the hard work on resource mobilization to make these projects work as planned.

Hope that, when the rains are reduced, work will be finalized for next action.

All the best and trust you bear with us for the betterment of our pupils.

Chris

2014

In maart 2014 zullen wij een werkbezoek aan Ghana brengen ( dit gaat niet ten koste van de donaties ). We gaan dan naar de drie scholen om de toiletgebouwen te bekijken en deze officieel over te dragen .  Tevens zullen wij dan samen met onze zusterorganisatie nieuwe projecten bekijken.

Tijdens ons werkbezoek willen wij graag het doorlopende project ( schriften )  overhandigen of de werkopdracht afgeven.  Het gaat hier om 10.000 schriften voor de 4 scholen waarvan de kosten worden geraamd op € 4.000,-

Wij stellen uw steun erg op prijs.

Met vriendelijke groet,

Jan en Carla Bras