Zo richting het einde van het jaar ontvangt u, zoals u inmiddels gewend bent, een overzicht van onze activiteiten. We blikken vooruit op het jaar 2018, een bijzonder jaar voor onze stichting. Wij zijn als RLFN namelijk in 2008 begonnen en doen dus al bijna 10 jaar ontwikkelingswerk in Ghana. Een mijlpaal waar we trots op zijn! In het begin gaven we steun aan vier scholen; nu zijn dat er maar liefst dertien.

Tien jaar RLFN in Ghana

Even een kort overzicht van hetgeen in die jaren is gedaan en wat er aan materialen is geleverd:

  • 2008 reparatie schooldak
  • 2009-2017 100.000 schriften
  • 2010 4 watertanks en dakgoten
  • 2011-2017 2.500 schoolmeubels
  • 2012-2014 3 toiletgebouwen
  • 2015-2017 6 waterinstallaties

Ook zijn er woordenboeken, fonetische boeken en heel veel pennen en passerdozen geleverd. Deze hulp aan de scholen konden we alleen bereiken met uw steun. Daar zijn we erg dankbaar voor! Wat gaan we doen in 2018?

In mei 2018 staat weer een bezoek aan Ghana gepland. Naast de officiële overdracht van de watertanks staan er allerlei festiviteiten op het programma vanwege het tienjarig jubileum. Het hoogtepunt moet een voorleeswedstrijd tussen leerlingen van de diverse scholen worden. Dit is voor ons gelijktijdig een mooi meetpunt of alle inspanningen resultaat hebben gehad. Vanuit Ghana is onder andere de vraag gekomen of wij een bijdrage willen leveren voor de kosten van dit jubileum.

Ondertussen hebben wij een uitgeverij benaderd en deze heeft positief gereageerd en stelt (aantal komt nog) 7 inch tablets ter beschikking.

De steun aan de scholen voor de periode 2018-2019 staat nu nog niet vast maar bestaat zeker weer uit de levering van schriften en meubilair. De toewijzing voor een grotere installatie, hetzij water of iets anders, bespreken wij met onze Ghanese partners in mei.

Het reclamebureau King Design B.V. uit Amsterdam heeft aangeboden om de website www.rlfn.nl een upgrade te geven en te helpen met andere reclameactiviteiten. Wij wensen u alvast een gezellige decembermaand toe en hopen dat u ons ook nu weer steunt!

Vriendelijke groet,
Carla en Jan