Werkbezoek aan Ghana mei 2016
Van 20 tot 29 mei 2016 brachten Carla en Jan Bras van stichting Resource Link Foundation Netherlands (RLFN) een bezoek aan hun ontwikkelingsprojecten in Ghana. Daar bezochten zij negen scholen die het afgelopen jaar zijn voorzien van o.a. schriften. Vanuit de Ghanese overheid worden de scholen hiervan minimaal voorzien en is er een groot tekort. Mede dankzij RLFN is er nu op die negen scholen voldoende schrijfmateriaal, wat de leerlingen helpt om beter te leren schrijven en spreken. Bovendien worden de schriften geproduceerd in Ghana, wat gunstig is voor de lokale economie.

Schoon drinkwater
Een andere doelstelling van RLFN is het zorgen voor voldoende schoon drinkwater. Bij twee scholen is het afgelopen jaar een watervoorziening gebouwd. Een kraan voor drinkwater en om handen in te wassen en een hoog tappunt voor de vrouwen die water halen in een grote kom die ze op hun hoofd dragen. Deze voorzieningen worden ook gebruikt door de lokale bevolking. Het boren van een waterbron heeft wel wat voeten in aarde. Er moest een boorgat gemaakt worden tot op een diepte van 60 meter om het water te bereiken. Daarna werd een bordes gebouwd met daar bovenop een grote watertank en twee tappunten.

Feestelijk onthaal
De officiële opening van de watervoorzieningen vond feestelijk plaats en als cadeau kregen Jan en Carla een schaap. Deze kreeg de naam Paulus: vernoemd naar de Paulusschool in Heiloo, als dank voor hun betrokkenheid bij stichting RLFN.

Nieuwe project met  goedkeuring Wilde Ganzen
Jan en Carla kijken tevreden terug op hun werkbezoek. De plannen voor 2016-2017 zijn ook rond: onder andere het bouwen van twee watervoorzieningen bij andere scholen. Ook het voorzien in basismaterialen en meubilair op scholen is een blijvende zorg. Goed nieuws is dat Wilde Ganzen opnieuw het project heeft goedgekeurd. Dat betekent dat elke aan RLFN gedoneerde euro met 50% wordt vermeerderd en iedere euro € 1,50 waard is.

Het gehele project kost dit jaar € 35.000,- euro. Met de steun van Wilde Ganzen moeten wij zelf ongeveer  € 23.500,- opbrengen. Wij zijn er bijna, nog € 6.000,- te gaan. Uw steun is hierbij onontbeerlijk.

Kijk voor meer informatie over het werk van de stichting op www.rlfn.nl of neem contact op via RLFN@telfort.nl of bel 072-5320344.

FOTO IMPRESSIE

Een impressie van het een en ander in Ghana

Fotoreportage